Kaffedrinkstrenden fortsätter att växa och utvecklas i takt med gästernas uppskattning och efterfrågan. Här bjuder vi på fyra recept på drinkar med ett riktigt kvalitetskaffe.
2 ½ dl Gevalia Heritage Selection, mald
4 dl kallt vatten
1. Blanda kaffe och vatten i en skål, rör om.
2. Täck med lock och ställ kallt, 12–24 timmar.
3. Sila bort kaffe genom silduk eller melitta filter.
4. Förvara kallt i tät förslutande flaska tills den ska användas.
1 del vatten
1 del strösocker
koka upp och kyl ner
Tips! Gör en större batch med coldbrew och sockerlag så det täcker till en veckas behov. Så ni inte står tomma när efterfrågan ökar
1 glas ca 3-4 dl
Isbitar – större
2 msk sockerlag
½ dl coldbrew
1 klyfta citron, färskpressad
ca 2 dl sodavatten alt. valfri kolsyrad dryck.
1 glas ca 3–4 dl
2–3 msk kolasås
1 Daim, krossad
Isbitar, chunky
1 dl Gevalia Heritage Selection, nybryggt
2 dl mandelmjölk
Tips! Förbered en lite större mängd med krossad Daim för att spara tid vid servering.
2 glas ca 3-4 dl
1,5 dl mjölk – valfri – ko eller kokos
1/2 mogen banan
Isbitar
1 msk sockerlag
1 dl coldbrew
Kokosflagor, rostade
2 glas ca 3–4 dl
0,25 l bättre vaniljglass
25 g mjölkchoklad, hackad
1 dl Gevalia Heritage Selection, nybryggt
¼ tsk vaniljsocker
Garnityr
Mörk chokladsås, ringla inuti och ev. på toppen
Grädde, vispad
Mjölkchoklad, hyvlad
Minimarshmallows, brända
Tips! Förbered en lite större mängd med hackad mjölkchoklad för att spara tid vid servering.