Kalla kaffedrinkar

Kaffedrinkstrenden fortsätter att växa och utvecklas i takt med gästernas uppskattning och efterfrågan. Här bjuder vi på fyra recept på drinkar med ett riktigt kvalitetskaffe.

Basrecept Coldbrew

2 ½ dl Gevalia Heritage Selection, mald
4 dl kallt vatten

1. Blanda kaffe och vatten i en skål, rör om.
2. Täck med lock och ställ kallt, 12–24 timmar.
3. Sila bort kaffe genom silduk eller melitta filter.
4. Förvara kallt i tät förslutande flaska tills den ska användas.

Basrecept sockerlag

1 del vatten
1 del strösocker
koka upp och kyl ner

Tips! Gör en större batch med coldbrew och sockerlag så det täcker till en veckas behov. Så ni inte står tomma när efterfrågan ökar

Sodacoldbrew med citrontwist

1 glas ca 3-4 dl

Isbitar – större
2 msk sockerlag
½ dl coldbrew
1 klyfta citron, färskpressad
ca 2 dl sodavatten alt. valfri kolsyrad dryck.

  1. Fyll ett glas med is.
  2. Slå först i sockerlag. Sen Coldbrew.
  3. Avsluta med citronjuice.
  4. Toppa upp med sodavatten och servera direkt med sugrör.

Mandelkola iskaffe

1 glas ca 3–4 dl

2–3 msk kolasås
1 Daim, krossad
Isbitar, chunky
1 dl Gevalia Heritage Selection, nybryggt
2 dl mandelmjölk

  1. Doppa först glaskant i kolasås och doppa sen kanten i Daim-kross, pressa dit daimkross ordentligt.
  2. Slå i 1 msk kolasås i botten på glaset.
  3. Lägg i isbitar.
  4. Slå på kaffet.
  5. Toppa/skikta upp med mandelmjölk. Servera direkt med sugrör.

Tips! Förbered en lite större mängd med krossad Daim för att spara tid vid servering.

Banan & kokos kaffedrink

2 glas ca 3-4 dl

1,5 dl mjölk – valfri – ko eller kokos
1/2 mogen banan
Isbitar
1 msk sockerlag
1 dl coldbrew
Kokosflagor, rostade

  1. Mixa ihop mjölk och banan till en slät dryck.
  2. Fyll glaset med is.
  3. Häll i Coldbrew
  4. Häll i sockerlag.
  5. Häll i bananmjölken
  6. Avsluta med kokosflagor. Servera direkt med sugrör.

Mocha milkshake

2 glas ca 3–4 dl

0,25 l bättre vaniljglass
25 g mjölkchoklad, hackad
1 dl Gevalia Heritage Selection, nybryggt
¼ tsk vaniljsocker

Garnityr
Mörk chokladsås, ringla inuti och ev. på toppen
Grädde, vispad
Mjölkchoklad, hyvlad
Minimarshmallows, brända

  1. Lägg glass, choklad, kaffe och vaniljsocker i en blender och mixa slät (mochashake).
  2. Ringla chokladsås på insidan av glaset.
  3. Slå på mocha shake.
  4. Toppa med grädde.
  5. Strö över hyvlad choklad och marshmallows, servera direkt med sugrör.

Tips! Förbered en lite större mängd med hackad mjölkchoklad för att spara tid vid servering.

Fler recept