Ingredienser
100 g mjukt smör
1 dl florsocker
3 msk kakao
6 dl smulor från sockerkaka, småkakor eller bullar
1 msk snabbkaffepulver
1 tsk vaniljsocker
1–2 msk arraksessens eller punsch efter smak
400 g marsipan – valfri färg (röd, grön, vit m.fl.)
Florsocker till utkavling
200 g mörk Choklad – 70 %, hackad
Gör så här
Rör smör, socker och kakao krämigt. Rör sedan i smulor och smaka av med arrak/punsch och kaffe efter smak.
Dela degen i 4 delar, rulla till avlånga rullar och lägg in dem i frysen.
Dela marsipanen 4 delar, rulla till avlånga rullar och kavla ut rullarna till ark cirka 2 mm tjocka. (Använd florsocker att ”mjöla” med om marsipanen kladdar.)
Ta ut degrullarna ur frysen och rulla in dem i marsipanen, lägg skarvarna omlott och nedåt, lägg tillbaka dem i frysen.
Smält 1/3 av chokladen i vattenbad, ta av skålen från värmen så
fort chokladen smält. Hacka och rör i resten av chokladen så att den smälter, låt svalna lite.
Ta ut rullarna ur frysen, skär dem i 3–5 cm långa bitar och doppa ändarna i den smälta chokladen och lägg på plåt med bakplåtspapper. Förvara dammsugarna svalt.