Ingredienser
135 g äggvitor
45 g strösocker
150 g mandelmjöl
200 g florsocker
Färg/smaksättning
1 tsk röd hushållsfärg
2 tsk kakaopulver
Fyllning
4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
300 g smör, tempererat
2 äggulor
Smaksättare, t ex. vanilj, kakao, hallonpuré, kaffe,
citron mm
1 ask hallon
Garnityr
Hackad mörk choklad
Hackade frystorkade hallon
Gör så här
Sätt ugnen på 150°C.
Vispa äggvitorna på låg hastighet och öka efter hand.
Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en fast maräng.
Sikta ihop mandelmjöl och florsocker, se till att det är väl blandat. Blanda försiktigt ner ”mandelsocker” i äggvitan med slickepott, dela upp smeten i 2 och färg ena hälften med röd färg och andra med siktad kakao.
Spritsa alt. klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper, ska bli ca 20-25 av varje färg, i runda klickar, ca 3-4 cm i diameter.
Låt sen ”kakorna” vila på plåten 15 minuter innan de bakas för att förhindra dem från att spricka i ugnen.
Grädda kakorna i nedre delen av ugnen ca 12-13 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten. Lyft av bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna mot köksbänken ordentligt innan ni tar dom av pappret.
Fyllning
Spritsa smörkräm på en halva av macarons, sätt ett hallon i mitten och tryck dit den andra halvan.
Strössla choklad och hallonhack på sidorna. Förvara svalt tills de ska serveras.