Macarons med smak av hallon & choklad

20–25 st

Ingredienser

135 g äggvitor
45 g strösocker
150 g mandelmjöl
200 g florsocker


Färg/smaksättning

1 tsk röd hushållsfärg
2 tsk kakaopulver

 

Fyllning

4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
300 g smör, tempererat
2 äggulor
Smaksättare, t ex. vanilj, kakao, hallonpuré, kaffe,
citron mm
1 ask hallon

Garnityr

Hackad mörk choklad
Hackade frystorkade hallon

Gör så här

Sätt ugnen på 150°C.

Vispa äggvitorna på låg hastighet och öka efter hand.

Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till en fast maräng.

Sikta ihop mandelmjöl och florsocker, se till att det är väl blandat. Blanda försiktigt ner ”mandelsocker” i äggvitan med slickepott, dela upp smeten i 2 och färg ena hälften med röd färg och andra med siktad kakao.

Spritsa alt. klicka ut smeten på plåt med bakplåtspapper, ska bli ca 20-25 av varje färg, i runda klickar, ca 3-4 cm i diameter.

Låt sen ”kakorna” vila på plåten 15 minuter innan de bakas för att förhindra dem från att spricka i ugnen.

Grädda kakorna i nedre delen av ugnen ca 12-13 minuter, de skall vara lite mjuka i mitten. Lyft av bakplåtspappret från plåten direkt och låt kakorna svalna mot köksbänken ordentligt innan ni tar dom av pappret.

 

Fyllning

Spritsa smörkräm på en halva av macarons, sätt ett hallon i mitten och tryck dit den andra halvan.

Strössla choklad och hallonhack på sidorna. Förvara svalt tills de ska serveras.

Fler recept