Mörk Chokladbrownie med nöttopping

12–16 bitar

Ingredienser

200 g smör, i bitar
200 g mörk choklad – 70%, i bitar
ca 3 dl strösocker
3 st ägg
1 tsk vaniljsocker
a 2 dl vetemjöl special
1 krm salt
1 tsk chiliflakes
1 sats choklad & kaffefrostning, se recept nedan
1 dl nöthack (t ex hasselnöt, valnöt, pecannöt, pistagenöt, mandel)

 

Choklad & Kaffefrosting

75 g smör
¾ dl Gevalia Heritage Selection, nybryggt
½ dl kakao
1 ½ msk vaniljsocker
5 dl florsocker

Gör så här

Smörj och mjöla en fyrkantig form, cirka 25x25 cm, klä botten med bakplåtspapper. Smält smör och choklad i en kastrull på medelhög värme. Ta av kastrullen från värme och rör i socker, ställ åt sidan och låt svalna en stund. Rör i äggen, ett i taget, och därefter vaniljsocker. Avsluta med att blanda i mjöl, salt och chiliflakes. Slå smeten i formen, bred ut i hela. Grädda i ugn på 175° C i cirka 15–20 minuter, kakan ska vara fast i kanterna men lite mjuk i mitten. Ta ut och låt svalna 15 min i formen, bred på frosting och strö över nöthack.


Choklad & Kaffefrosting

Smält smöret i en kastrull, tillsätt kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker och blanda väl under medelhög temperatur. När frosting har en bredbar konsistens är den redo att användas.

Fler recept